Haren opsteken lastig? Niet met deze 4 tips!

In magazines, op Pinterest en televisie… Je ziet regelmatig de prachtig opgestoken kapsels voorbij komen van mensen die er waarschijnlijk uren mee bezig zijn geweest. Niet het proberen waard dus, wanneer je nog half slaperig de douche uit komt en moet haasten om nog net op tijd op je werk te verschijnen. Of toch wel? Je haren opsteken hoeft écht niet moeilijk te zijn. Ik leg het graag voor je uit in vier simpele stappen!

 

1) Maak je haar stug

De allerbelangrijkste tip en de eerste stap is meteen de gemakkelijkste: met glad, net gewassen haar gaat het je niet lukken. Een zuchtje wind kan je opgestoken haar uit elkaar doen vallen. Steek je haar dus op een paar dagen na je wasbeurt of maak het haar stug. Hiervoor zijn verschillende producten verkrijgbaar.  De texture spray van Wella zorgt ervoor dat je haar stugger wordt en extra structuur krijgt. Daardoor blijft het beter zitten en krijgt je kapsel een lekker nonchalante look.

 

2) Stijl haar? Maak van te voren krullen in je haar

Het geheim van een nonchalant opgestoken kapsel is van te voren wat krullen maken, mocht je van jezelf geen slag in je haar hebben. Het geeft een speels effect en het ziet er mooi uit wanneer er een pluk uit valt. Met je haren in de wind is dus geen probleem meer: wat nonchalante krullen langs je hoofd zijn dan zelfs een toevoeging!

3) Volume, volume, volume!

Een stijf kapsel wil je voorkomen. Nu kom je met de vorige tips al een heel eind, maar daarnaast is het belangrijk om voldoende volume in je haar te creëren. Met genoeg volume lijkt je haar ten eerste voller, en het komt lekker nonchalant over. Hiervoor kun je bijvoorbeeld Wella Extra Volume gebruiken. Voordeel: door dit product te gebruiken hoef je niet te touperen, scheelt je een hoop klitten!

4) Verschillende opgestoken kapsels: maak je keuze!

Wanneer je je haar wilt opsteken is het goed om eerst te brainstormen over wat bij je outfit/kledingstijl en je haar past.

Kies je namelijk voor een shirt met een ronde hals dan staat een strak naar achter geföhnde coupe erg fashionable, wanneer je kiest voor een diepe decolleté ga dan voor een lossere en ‘wispy’ look.

Je kunt er dit najaar niet omheen, je haar opsteken met een haaraccessoire is weer helemaal ‘hot’! Is het niet een satijnen sjaaltje dat om je haarelastiek heen wordt geknoopt, dan is het wel de 90's scrunchie die de gangbare bekende haarelastiek vervangt. Deze trends zorgen er wel echt voor dat je haar opsteken veel leuker wordt. Dus zeg maar ‘bye, bye’ tegen de ‘random’ strakke ponytail, bobby pins en de messy bun: aan de slag met opsteken!

5) En nu het echte werk, haren opsteken: simpel!

Nu je alle voorbereidingen hebt getroffen is het tijd om echt te beginnen met het opsteken. Het gezegde ‘oefening baart kunst’ is hierbij zeker van toepassing. Gewoon doen, gewoon vaak doen, en je wordt er vanzelf beter in. Het gemakkelijkst is om te beginnen met het maken van een staartje met schuifspeldjes. Je zet je haar vast op de hoogte dat je normaliter een staart maakt, maar dan met schuifspeldjes.

Vervolgens draai je de plukken, die in de staart zitten, naar boven en zet je ze vast met schuifspeldjes en postichenaalden. Je kunt ervoor kiezen om er hier en daar wat plukken uit te trekken voor een speels effect en voila, je haar is opgestoken! Je hoeft er nu alleen nog een beetje fixing spray overheen te spuiten, bijvoorbeeld Wella Fixing Super Set.

Ik zou je adviseren om het eerst losjes te proberen; de strakkere opgestoken kapsels komen later wel, als je er wat beter in bent. En nogmaals: oefening baart kunst! Begin nu met oefenen, dan kun je met de feestdagen shinen met je opgestoken haren.