Privacy Policy

Privacy Verklaring - Haarfijn uitgelegd wat we met je persoonsgegevens doen!

Via onze webwinkel worden privacygevoelige gegevens, oftewel persoonsgegevens verwerkt. Haarshop Professional Duiven B.V. acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:

  • wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • wij je eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om je persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin je toestemming is vereist;
  • wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om je persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • wij je recht respecteren om je persoonsgegevens op je aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen

Haarshop Professional Duiven B.V. is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden je aan deze zorgvuldig te lezen.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 25-05-2018.

Bij een bezoek aan onze webshop, het plaatsen van een bestelling of contact zoeken met onze klantenservice. Het zijn slechts enkele voorbeelden waarbij wij gegevens van jou verzamelen. Allemaal met een doel, dat sowieso. Maar we vinden het wel goed om jouw hierover te informeren. Daarom hebben we in deze privacyverklaring de momenten beschreven waar wij persoonsgegevens verwerken.

Gebruik van onze webshop
Als je onze webshop bezoekt worden er diverse gegevens van je verzameld. Dit zijn geen namen, e-mailadressen en telefoonnummers, maar de meer technische gegevens. Denk hierbij aan je IP Adres (geanonimiseerd!), cookies en je browsergegevens zoals je type browser Chrome, Internet Explorer of FireFox.

Je IP Adres en browsergegevens zijn voorbeelden die we gebruiken in Google Analytics. Met deze software kunnen we zien hoe bezoekers zoals jij onze webwinkel gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met onze data. Verder staan wij Google toe om de verkregen Analytics informatie in te zien wanneer wij hen om ondersteuning vragen. En indien we jouw toestemming hebben gekregen, koppelt Google Analytics de gegevens zoals hierboven beschreven tijdelijk aan jouw Google Account, zodat je middels remarketing gepersonaliseerde advertenties zult zien.

Bij het bezoeken en gebruiken van onze webwinkel verkrijgen we dus bepaalde gegevens van jou. En dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door jou worden opgegeven, in het kader van de door jou gevraagde dienst, of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Cookies
Op onze webwinkel wordt gebruik gemaakt van cookies. Ook via derden die door ons zijn ingeschakeld worden cookies geplaatst. Wanneer je onze webwinkel voor het eerst bezoekt, wordt er een mededeling getoond waarin we je uitleggen waarom we cookies gebruiken en welke cookies jij wil accepteren.

Ons cookie overzicht vind je hier.

Met derden die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies en applicaties. Toch hebben wij geen volledige controle op wat de aanbieders van deze applicaties zelf met de cookies doen wanneer zij deze uitlezen. Voor meer informatie over deze applicaties en hoe zij met cookies omgaan, zie graag de privacyverklaringen van deze partijen (let op: deze kunnen regelmatig wijzigen).

Wil je cookies verwijderen of uitschakelen?

Houd er dan rekening mee dat onze webshop misschien niet meer optimaal zal werken. Hieronder vind je per browser hoe je cookies kunt uitschakelen:

Bestelling plaatsen (zonder of met account)

Als je bij ons een bestelling plaatst hebben we verschillende gegevens van je nodig. Dit zijn:

  • E-mailadres
  • Naam
  • Achternaam
  • Bezorg- en Factuuradres
  • Telefoonnummer
  • Betaalgegevens
  • IP-Adres

Deze gegevens zijn nodig om de betaling te ontvangen en ervoor te zorgen dat je bestelling bij jou thuis komt. Het e-mailadres vragen we zodat we je een bevestiging met overzicht van je bestelling kunnen sturen, alsook de factuur. Het telefoonnummer gebruiken we vooral om je, indien nodig, op de hoogte te houden van wijzigingen omtrent je bestelling. Het IP-Adres verzamelen we om fraudeurs uit te kunnen sluiten van een bezoek aan onze webshop.

Als je bij ons met account bestelt (die kun je ook tijdens het bestellen aanmaken), dan bewaren we de gegevens net zolang als dat jij je account wil behouden. Immers, de reden dat je een account hebt aangemaakt is waarschijnlijk omdat je niet steeds alle informatie opnieuw wil invullen.

Aanvullende gegevens die je terugvindt in je account zijn:

  • Je eerdere bestellingen;
  • Je adresboek;
  • Je verlanglijstje;
  • Je geschreven productreviews.

Wij zullen jouw persoonsgegevens niet aan derden verstrekken, tenzij dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst die je met ons sluit of indien dit wettelijk verplicht is. In geval van een vermoeden van fraude of misbruik van onze webwinkel kunnen wij persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen.

Contact opnemen

Als je vragen, klachten of feedback hebt, kun je met ons bellen, e-mailen en chatten. Om jou hier zo snel en goed mogelijk mee te helpen, gebruiken we diverse gegevens van je. In eerste instantie alleen een je naam, e-mailadres en/of telefoonnummer. Maar als je eerder bij ons hebt besteld, kunnen we ook je bestelhistorie erbij zien. Deze is namelijk gekoppeld aan je e-mailadres. Scheelt weer een ordernummer erbij zoeken!

Los van bovenstaande gegevens kies je er verder zelf voor welke gegevens je met ons deelt. De gegevens die je ons toestuurt, worden bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van je e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.

Aanmelden nieuwsbrief

We versturen ook meerdere keren per week een digitale nieuwsbrief. Dit is niet alleen een algemene nieuwsbrief (voor iedereen hetzelfde), maar in veel gevallen ook een persoonlijke nieuwsbrief. Om de inhoud hiervan te bepalen vragen we jou naar je interesses en gebruiken we je aankoopgeschiedenis.

Wil je jezelf afmelden voor de nieuwsbrief? Dat kan super eenvoudig! Open de laatste nieuwsbrief die je hebt ontvangen en klik vervolgens op de link Afmelden die onderin staat. Kom je er niet uit? Dan mag een berichtje naar onze klantenservice natuurlijk ook, alleen dan duurt het iets langer.

Blogreactie schrijven

Als je een blogreactie schrijft worden de volgende gegevens gepubliceerd en zijn dus zichtbaar voor iedereen:

  • Naam
  • De reactie (waar van alles in kan staan)

In de reactie kies je zelf welke informatie je publiceert. Het is dus mogelijk dat je hierdoor te achterhalen bent. Op verzoek anonimiseren wij uiteraard de informatie die je hebt gepubliceerd.

Productreview schrijven

Als je een productreview schrijft worden de volgende gegevens gepubliceerd en zijn dus zichtbaar voor iedereen:

  • Naam
  • De review (waar van alles in kan staan)

In de review kies je zelf welke informatie je publiceert. Het is dus mogelijk dat je hierdoor te achterhalen bent. Op verzoek anonimiseren wij uiteraard de informatie die je hebt gepubliceerd.

Tevens verzamelen wij je e-mailadres als je ingelogd bent en een review schrijft. Zo kun je de reviews die jij hebt geschreven ook altijd terugvinden in je account. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social Media

In onze webwinkel zijn social media buttons opgenomen. Vooral bij blogs. Wanneer jij op zo’n button klikt plaatst de betreffende social media partij een cookie op je computer. Om hier meer over te weten komen kun je het beste de privacyverklaring van het social media platform zelf raadplegen:

Daisycon

Haarshop.nl maakt gebruik van de diensten van Daisycon om aan performance based advertising te doen. Performance based advertising is een eerlijke vorm van adverteren omdat de adverteerder alleen voor daadwerkelijk en meetbaar resultaat vergoedt. Om voor dit meetbare resultaat te kunnen vergoeden dient er een match gemaakt te worden tussen de publisher die de bezoeker heeft doorgestuurd en de transactie die is gegenereerd. Hiervoor slaat onze partner Daisycon enkele anonieme gegevens op, en worden zogeheten affiliate cookies gebruikt. Het gebruik van affiliate cookies en de opslag van anonieme gegevens vormt geen gevaar voor de privacy van de bezoeker van deze website. Zie het privacystatement van Daisycon hierover.

Om dit proces te ondersteunen kan het zijn dat we anonieme data over transacties op onze website aan het systeem van Daisycon doorgeven. Deze transactiedata blijft in ons bezit en zal niet door derden gebruikt worden. Voor de opslag en het bewerken van deze transactiedata is een verwerkersovereenkomst met Daisycon gesloten.

TrustedShops

Om ons TrustedShops-keurmerk, de eventueel verzamelde beoordelingen en het productaanbod van TrustedShops na een bestelling te kunnen tonen, is op deze webpagina de TrustedShops Trustbadge geïntegreerd.

Na afweging van onze verschillende belangen, beschermt dit de legitieme heersende belangen voor optimale marketing van ons aanbod. De Trustbadge en de daarmee geadverteerde diensten zijn een product van TRUSTED SHOPS GmbH, Subbelrather Str. 15C, 50823 Keulen, Duitsland. Wanneer een Trustbadge wordt opgevraagd slaat de webserver automatisch een zogenaamde server-logfile op waarin je verzoek met bijvoorbeeld je IP-adres, de datum en tijd van het verzoek, de verzonden hoeveelheid gegevens en de naam van je internetprovider (toegangsgegevens) wordt gedocumenteerd. Deze toegangsgegevens worden niet verwerkt en uiterlijk 7 dagen na je laatste bezoek aan de pagina automatisch overschreven. Daarnaast wordt na het plaatsen van je bestelling je e-mailadres, ordernummer en inhoud van de bestelling doorgegeven aan TrustedShops. Zij sturen vervolgens een e-mail om ons te beoordelen, zodat we onze dienstverlening en productaanbod kunnen verbeteren. Andere persoonsgerelateerde gegevens worden uitsluitend aan TrustedShops doorgegeven wanneer je na het plaatsen van een bestelling ervoor kiest om de TrustedShops-producten te gebruiken of al bent aangemeld voor het gebruik daarvan. In dat geval geldt de tussen jou en TrustedShops contractuele overeenkomst.

Beveiliging
Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Denk hierbij aan een SSL Verbinding, logging van toegang tot persoonsgegevens en een toegang tot persoonsgegevens die zowel digitaal als fysiek beperkt is.

Bewaartermijnen
Tenzij hierboven anders beschreven bewaren wij je persoonsgegevens zo lang als nodig is om je bestelling af te handelen, inclusief garantie. Daarna bewaren wij gegevens nog maximaal 3 jaar voor de beschreven statistische doeleinden. De gegevens worden vervolgens gewist, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht van zeven jaar voor betaalgegevens).

Websites van derden
Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze webwinkel zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage en wijzigen van uw gegevens
Voor vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) je persoonsgegevens kun je te allen tijde contact met ons opnemen via onderstaande gegevens:

Haarshop Professional Duiven B.V.
Ratio 16-b
6921RW Duiven
klantenservice@haarshop.nl

026-3210966

Ook kun je een verzoek indienen om een gegevensexport op te vragen voor gegevens die wij met je toestemming gebruiken, of gemotiveerd aangeven dat je de verwerking van persoonsgegevens door ons wil laten beperken.

Om misbruik te voorkomen zullen wij je daarbij vragen om jezelf adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser. Indien de gegevens niet kloppen, kun je ons verzoeken om de gegevens te wijzigen of te laten verwijderen.

Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van je persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.